Ravistaja

Asiaa asumisen iloista ja suruista, luutuneista käytännöistä ja uusista tuulista

Juhlan aika – vihdoin!

Jätä kommentti

Tarkalleen 3466 päivää sitten, joulukuussa 2006 näki päivänvalon YK:n vammaisten ihmisten oikeuksia koskeva yleissopimus New Yorkissa YK:n yleisistunnossa. Sopimuksen synty oli sikäli historiallinen, että sen aikaan saamiseen osallistuivat suurena joukkona myös ne henkilöt, joiden elämää sopimus koskettaa – vammaiset ihmiset itse.

Nothing about us, without us (ei mitään meistä ilman meitä) tuli YK:n sopimuksen työstämisen prosessissa tunnetuksi ja on siitä pitäen tunnettu kansainvälisen vammaisliikkeen vahvana tunnuslauseena. Eikä syyttä! Asiantuntijuus sille kelle se kuuluu.

YK:n sopimuksen mukaisesti ja vahvasti sen hengessä vahvistimme Aspassa viime vuonna visioksemme ”Asukkaan täysi osallisuus”. Elääksemme todeksi visiotamme jo nyt olemme nostaneet asukkaamme keskiöön ja tärkeimmäksi kumppaniksemme. Me haluamme, että asukkaamme ovat mukana ratkaisemassa heidän asumiseensa liittyviä kysymyksiä ja vahvasti osallisia heitä koskettavassa toiminnassamme, asunnon hankinnasta avun ja tuen tarpeen suunnitteluun, tarvekartoituksista vertaisarviointiin.

Huomenna 10. kesäkuuta 2016, kun YK:n vammaisten ihmisten oikeuksia koskeva yleissopimus astuu vihdoin virallisesti voimaan myös meillä Suomessa, on juhlan aika.

Ihmisoikeusliiton johdolla useat alan järjestöt, Vammaisfoorumi, Ihmisoikeuskeskus, Valtakunnallinen vammaisneuvosto ja Yhdenvertaisuusvaltuutettu, järjestävät Helsingin keskustassa perjantaina klo 10 alkaen juhlan, jonka ohjelmassa on musiikkia, performanssia ja tervehdyksiä.

Me osallistumme juhlintaan nauttimalla yhdessä asukkaidemme kanssa kakkukahvit Aspa-kodeissa kautta maan!

Jyrki Pinomaa

_SAN2398_Jyrkin blogikuva

Jyrki Pinomaa oli Aspa-säätiön toimitusjohtaja 2014 – 2017.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s