Ravistaja

Asiaa asumisen iloista ja suruista, luutuneista käytännöistä ja uusista tuulista

Yhteiskunnallinen yritys? Siis mikä?

Jätä kommentti

Yhteiskunnallisen yrityksen määritelmään kuuluu mielenkiintoinen lähtökohta: Jokainen yritys määrittelee oman yhteiskunnallisuuden itse haluamallaan tavalla.

Itse aloitin työskentelyn Aspa Palvelut Oy:ssä kolme vuotta sitten. Yritys oli minulle tuttu, koska olin aikaisemmassa työtehtävässäni tehnyt pienimuotoista yhteistyötä Aspan kanssa. Tiesin siis suurin piirtein, minkälaisen yrityksen työntekijäksi olen siirtymässä.

JukkaAhvonen_Ravistaja

Jukka Ahvonen, myynti- ja hankejohtaja, Aspa Palvelut Oy.

Meillä Aspa Palveluissa yhteiskunnallisuus on määritelty niin, että omistajamme Aspa-säätiö käyttää yhtiömme tuloksesta saatavan osingon asuntojen hankintaan. Samalla säätiö kehittää asumista ja itsenäisen asumisen mahdollisuuksia yhdessä asiakkaiden kanssa.

Jokaisella yrityksellä on mahdollisuus olla yhteiskunnallisen hyvän tuottaja — tämän valinnan tekee yrityksen omistava taho yhdessä organisaation toimivan johdon kanssa.

Aspa Palveluissa tarjoamme asumisen palveluita valtakunnallisesti. Meillä yhteiskunnallisen vastuun kantaminen näkyy arkisesti päivittäisessä työssämme. Kantavana ajatuksena on pitää kiinni mahdollisimman korkeasta laadusta jokaisen asiakkaan ja Aspa-kodin kohdalla. Haluamme myös toimia esimerkkinä siitä, miten palveluita voidaan kehittää yhdessä asiakkaiden kanssa. Yrityksemme johto on sitoutunut tähän.

Arjen lisäksi yhteiskunnallinen vastuu näkyy suhteessamme omistajaan eli Aspa-säätiöön. Osakeyhtiön toiminnanhan tulee olla omistajalleen taloudellisesti kannattavaa toimintaa.  Aspassa taloudellinen tilanne on ollut viime vuodet vakaa, vaikka koko sote-ala on ollut melkoisessa turbulenssissa. Hyvä taloudellinen tilanne antaa meille mahdollisuuden jatkaa yhteiskunnallisen vastuunkannon tekoja.

Palvelutoiminnasta Aspa-säätiölle maksettu vuosittainen osinko mahdollistaa asuntojen hankkimisen vaikeassa taloudellisessa tilanteessa oleville mielenterveyskuntoutujille, eri tavoin vammaisille ja muille tuen tarpeessa oleville ihmisille myös pitkälle tulevaisuuteen. Kun Talouselämä-lehti esitteli Terveystalous 2018 -selvityksessä suomalaisten soteyritysten taloutta, Aspa Palvelut Oy sai ainoana toimijana täyden kympin arvosanan.

Muutaman vuoden Aspassa työskenneltynäni kokonaiskuva työstämme on selkiytynyt ja voin sanoa seisovani organisaatiomme toimintatapojen takana. Aspa Palveluiden yhteiskunnallinen yrittäjyys ei ole työssäni päivittäin mielessä, mutta koen saavani työlleni lisää merkitystä, kun tiedän, kuinka työni taloudellisia tuloksia käytetään ihmisten itsenäisen elämän tukemiseen myös tulevaisuudessa.

Jukka Ahvonen, myynti- ja hankejohtaja, Aspa Palvelut Oy

Lue lisää Aspasta yhteiskunnallisena yrityksenä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s