Ravistaja

Asiaa asumisen iloista ja suruista, luutuneista käytännöistä ja uusista tuulista

Tunnetko ketään kymmenvuotiasta?

Jätä kommentti

Minä tunnen. He ovat innokkaita ja toimeliaita, kiihkeitä, uhmakkaita, kovaäänisiä ja herkkiä – kriittisiä filosofeja ja itsenäisiä vastuun kantajia. Kymmenvuotias ilmaisee mielipiteensä ja vaatii oikeutensa. Samoja piirteitä voin löytää hyvin tuntemastani Aspan Vertaisarvioinnista, joka täyttää juurikin tämän kymmenen vuotta. Onnea!

Aspa-säätiön Vertaisarvioinnin tavoitteena on asukkaan vaikuttamismahdollisuuksien lisääntyminen. Asumispalveluja käyttävät henkilöt kouluttautuvat vertaisarvioitsijoiksi, haastattelevat vertaisiaan ja arvioivat asumispalvelujen laatua. Vertaisarvioitsijat vievät asumisyksikköön palauteraportin, jonka tuloksista he keskustelevat yhdessä asukkaiden, henkilöstön, johtajien sekä asukkaiden sosiaalityöntekijöiden ja läheisten kanssa. Kehittämistyölle luodaan tavoitteet, joiden toteutumista seurataan. Asukkaan ääni kuuluu kaikissa vaiheissa. Tästä saa olla ylpeä!

Vertaisarviointien kysyntä on kasvanut tasaisesti. Kymmenessä vuodessa Vertaisarviointiin on osallistunut 1500 asumispalveluiden käyttäjää. Arvioinnin on tilannut 30 eri palveluntuottajaa yli sataan asumisyksikköön. Kiitos, että olette halunneet vilpittömästi kuunnella asiakkaanne tarpeita ja toiveita!

Vertaisarviointia ei olisi ilman vertaisarvioitsijoita. Aspan 84 kokemustoimijassa on valtava muutosvoima. Voimistukaa yhä! Vapaaehtoisuus ja vaikuttaminen ovat tärkeitä arvoja yhteiskunnassamme, jossa omaan napaan tuijottelusta on tullut merkittävä harrastus.

Vertaisarvioinnin menestystarina ei synny pelkistä luvuista, eikä kronologinen ikä kerro kaikkea. Vertaisarvioinnissa ainutlaatuista on sen viisaus ja kypsyys ihmisoikeuksien edistäjänä. Oikeusministeriön Demokratiapalkinnon saanut toiminta kuulee myös hiljaiset äänet ja kutsuu ihmisiä pois marginaalista. Mitä laatutyöhön tulee – ihmisoikeuksien minimi ei riitä, kun haluamme asiakkaan parasta.

Milla Ilonen

Milla Ilonen
Vertaisarvioinnin suunnittelija vuosina 2011–2018
Voimaa seksuaalisuudesta -hankkeen (2018–2020) hankepäällikkö

Lue lisää kymmenvuotiaasta Vertaisarvioinnista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s