Ravistaja

Asiaa asumisen iloista ja suruista, luutuneista käytännöistä ja uusista tuulista

Viitotaan digi haltuun

Jätä kommentti

Kaverini vinkkasi minulle digikaverikurssista ja lähdin kokeilemaan sitä.

Katso blogi Tuijan viittomana videolta.

Kurssi oli todella mielenkiintoinen ja sen jälkeen sain kääriä hihat ja aloittaa opastukset digimaailman parissa.

Opastettavien tarpeet ovat hyvin erilaisia. Esimerkiksi WhatsAppista löytyvä videopuhelutoiminto on yllättänyt ja ilostuttanut monia, koska se mahdollistaa viitotut puhelut kaverin kanssa.

Jos lähdet joskus metsään samoilemaan ja satut eksymään, niin ei hätää. Puhelimesi karttasovellus auttaa, eikä sinun tarvitse olla huolissasi. Sovellus kyllä opastaa sinut turvallisesti takaisin autollesi ja siitä kotiin.

Internetin lisääntynyt käyttö ja sosiaaliseen mediaan siirtyminen säästää luontoa ja vähentää paperin tuhlausta. Esimerkiksi sudokujen tekeminen ja muiden pelien pelaaminen puhelimella vähentää paperin kulutusta. Älylaitteisiin löytyy erilaisia pelejä pilvin pimein ja uusia keksitään koko ajan.

Hätätilanteen sattuessa meidän kuurojen on vaikea saada tulkkia nopeasti. Se aiheuttaa meille paljon päänvaivaa kun hätätilanteessa joutuu miettimään miten tulkkauksen saisi nopeasti järjestymään. Olisi hyvä jos hätätulkin saaminen muuttuisi helpommaksi.

Haluaisin kertoa vielä yhdestä tärkeästä asiasta, eli 112-sovelluksesta. Kuulevat voivat ladata 112-sovelluksen Play-kaupasta. Onnistuneen asennuksen jälkeen sovellus lähettää hätäpuhelun mukana kätevästi sijaintitiedot automaattisesti eteenpäin. Kuuroilla tilanne on hieman eri.

Meidän pitää ensin rekisteröityä tekstiviestipalvelun käyttäjiksi, jonka jälkeen 112-sovellusta voi käyttää. Ongelma on siinä, että sijainnin kertominen vaatii kuitenkin aina hädässä olevan lisäselvityksiä. Tässä suhteessa kuurot ovat heikommassa asemassa kuin kuulevat.

Tuija
Digi haltuun -projektin digikaveri

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s