Ravistaja

Asiaa asumisen iloista ja suruista, luutuneista käytännöistä ja uusista tuulista

Töissä oikeassa paikassa

Jätä kommentti

Digikaveritoiminta laajeni jälleen, kun Aspa-koti Sillanpää Salosta lähti mukaan toimintaamme. Iloksemme saimme neljä uutta huipputyyppiä digikavereiksi ja kirsikkana kakun päälle lisäksi kaksi työntekijää mukaan paikallisen toiminnan tueksi. Lopputulos oli siis mitä mainioin, mutta niin oli digikaverivalmennuksen kaksipäiväinen matkakin.  

Onni Aalto työskentelee Digi haltuun -projektissa.
Onni Aalto, projektityöntekijä, Digi haltuun.

Sillanpäässä aistii hyvän ilmapiirin 

Sillanpää toimii kauniissa vanhassa puutalossa, jonka vehreä pihapiiri kutsuu viettämään aikaa. Läheinen joki ja sitä ylittävä rautatiesilta kruunaavat kauniin lähimiljöön. Piha ja näkymät eivät kuitenkaan ole Sillanpäässä parasta, vaan välitön tunne hyvästä meiningistä ja ystävällisestä ilmapiiristä, joka luo sisään astuvalle välittömästi tervetulleen olon.  

Sillanpäässä välittyy aidosti myös tunne avoimuudesta ja luottamuksesta. Jo valmennuksen tutustumiskierrokseen sisältyi sellaista avoimuutta ja itseanalyysiä, jota harvoin tulee vastaan. Sellaista jakamisen ja puhumisen kulttuuria, jossa itsestä annetaan paljon ja vaikeistakin asioista puhutaan spontaanisti muiden kanssa, ei synny ilman syvää luottamusta kanssaosallistujiin ja henkilökuntaan. Tuntui etuoikeutetulta olla mukana näissä keskusteluissa ja kokea itsensä luottamuksen arvoiseksi. 

Kaikki ovat erilaisia ja kaikilta voi oppia 

Antoisinta valmennuksen aikana olivat osallistuneiden kanssa käydyt keskustelut liittyen vertaisuuteen, hyvän opastajan ominaisuuksiin, erilaisten ihmisten kohtaamiseen ja erilaisiin tapoihin omaksua ja oppia uutta.  

Kohtaamiseen ja ominaisuuksiin liittyen, Sillanpään valmennukseen osallistuneilla oli yhtenäinen näkemys erityisesti avoimuuden tärkeydestä, muiden kunnioittamisesta, turvallisesta ja ystävällisestä tavasta kohdata muita ja monista muista tärkeistä opastajan ja hyvän vertaisen ominaisuuksista, joista on hankala esittää erimielisiä näkemyksiä. Erityisen upeaa pohdintaa sisältyi myös uuden oppimiseen ja siihen liittyen keskusteluissa jo aiemmin esiintyneisiin näkemyksiin avoimuuden tärkeydestä. Avoimuuden nähtiin tarkoittavan myös opastajan halua itse oppia ja kehittyä, joka tiivisti hienosti vertaisuuden ideaa.  

Erilaisuus ja kunnioitus erilaisia oppijoita ja henkilöitä kohtaan tuntui olevan ihailtavan itsestään selvä asia Sillanpäässä. Kaikki ovat ja toimivat eri tavoin ja omalla persoonallisella tyylillään, ja näin sen kuuluu mennäkin. Kaikki voivat oppia toisiltaan. 

Aina töissä ei tarvitse laskea tunteja 

Valmennus huipentui toisena päivänä päätöskahveihin ja todistusten jakoon, suosionosoitusten säestämänä tietysti. Koko kaksipäiväinen tuntui hurahtavan hetkessä, hyvässä hengessä ja upeisiin ihmisiin tutustuen. Koulutuksesta jäi tunne, että Halikossa saattaa pian olla aikamoiset digituokiot käynnissä, kun nämä mahtavat tyypit pääsevät vauhtiin.  

Näinä päivinä sitä kokee olevansa töissä oikeassa paikassa, eikä kelloa tule katsottua. Kiitos Sillanpää mahtavasta vastaanotosta ja nautinnollisesta valmennuksesta, älkää muuttuko! 

Onni Aalto, projektityöntekijä, Digi haltuun

Lue lisää Digi haltuun -projektista, joka auttaa arjessaan tukea tarvitsevia itsenäisemmiksi digipalvelujen käyttäjiksi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s