Ravistaja

Asiaa asumisen iloista ja suruista, luutuneista käytännöistä ja uusista tuulista

Kirjoittajat

Maarit Aalto  työskentelee kehittämissuunnittelijana Aspa-säätiössä. Hänen tehtävänsä on vetää kaksivuotinen Henkilökeskeinen arki –projekti.
Maarit kotiutui Helsinkiin vuosi sitten Ruotsista, missä hänen työnantajansa oli Nordens  Välfärdscenter. Maaritilla on harrastuksena kuviollisten myssyjen kutominen myyntiin. Blogikirjoittajana hänen mottonsa on ”yhteinen tasa-arvoinen ja kunnioittava suhtautuminen kaikkiin ihmisiin ja tämän edellytyksien  mahdollistaminen yhteiskunnassa niille, jotka tukea tarvitsevat”.

Kira Enberg on työelämään suuntautuva helsinkiläinen, jolle kirjoittaminen on voimavara ja kanava tuoda ajatuksia esille. Kira toimii Aspa-säätiön vertaisarvioitsijana.

Susanna Hintsala toimii Kehitysvammaliiton Kansalaisuusyksikön johtajana. Hän on ollut toteuttamassa yhteistyössä Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) kanssa Arjen keskiössä -hanketta ja on mm. yksi Asuminen arjen keskiössä, Yhteiskehittämisen opas -julkaisun kirjoittajista.

Päivi Huuskonen työskentelee kehittämispäällikkönä Aspa-säätiössä Tampereen toimistolla. Päivi on pitkän linjan kansalaisjärjestöammattilainen, joka opiskelee tällä hetkellä työn ohessa  Jyväskylän yliopistossa kansalaisyhteiskunnan asiantuntijuuden maisteriohjelmassa. Hän on kiinnostunut siitä, mikä ihmistä liikuttaa: mikä saa meidät ihmiset kokoontumaan nuotiopiiriin ja puhaltamaan yhteen hiileen.  Blogikirjoittajan ohjenuorana Päivillä on Nalle Puhin ajatus: ”Kun on hyvin Pieniälyinen Karhu, saattaa joskus käydä niin että kun Ajattelee Asioita, sitä saattaa Ajatella sellaisia Asioita jotka ovat aivan Asiallisia silloin kun ne ovat vielä päässä mutta muuttuvat kokonaan kun ne tulevat esiin…”

Aino Ikävalko on jyväskyläläinen nuori, jonka verbaalinen ja vallaton sydän sykkii vaikuttamiselle: ”Ole muutos, jota etsit.” Aino on myös Aspa-säätiön vertaisarvioitsija.

Milla Ilonen työskentelee Aspa-säätiössä suunnittelijana ja vastaa VERTAISarviointi-toiminnasta. Hän on energinen kansalaisaktivisti ja vaikuttaja vammais- ja nuorisofoorumeilla. Millan motto blogikirjoittajana on ”Älkää vain puhuko meille, vaan puhukaa meidän kanssa.”

Päivi Kirjavainen on terveystieteiden maisteri ja väitöskirjaa työstävä jatko-opiskelija. Hän työskenteli vuosina 2011-2015 Aspa-säätiössä projektipäällikkönä TANDEM-projektissa, joka on asiakas- ja kokemuslähtöistä mielenterveyspalvelujärjestelmää kehittävä hanke.   Päivin motto bloggarina on ”Inhimillisiä ihmeitä hämmästellen”.

Sari Laiho toimi blogia kirjoittaessaan Suomen CP-liitossa aluetyön suunnittelijana. Hänellä on omakohtainen kokemus elämästä cp-vamman kanssa. Tekstiin heijastuu myös niitä  kokemuksia, joita Sarille on karttunut aiemmasta työstään Suomen CP-liiton Itsenäiseen elämään sopivin palveluin -hankkeessa. Sarin  elämän punainen lanka on oikeudenmukaisuus, ja sen toteutumisen seuraaminen.  Yhteiskunnalliset asiat kiinnostavat häntä laajalti; kaikenlainen vääryys saa Sarin raivon partaalle.

Katri Laukkanen oli Aspa-konsernin viestintäpäällikkö maaliskuusta 2015 elokuuhun 2017. Aiemmin hän on työskennellyt Aalto-yliopiston viestinnän asiantuntijana ja sitä ennen terveydenhuoltoalan sekä järjestöjen vaikuttamisviestinnän tehtävissä. Katri harrastaa työmatkapyöräilyä, kuluttaa kulttuuria ja kasvattaa kahta teiniä.  Bloggaajan motoksi hän toteaa: ”Hyvänä päivänä asiat vain tapahtuvat, useimmiten on ravisteltava.”

Gerd-Peter Löcke työskenteli asumispalvelutyöntekijänä ruotsinkielisessä Aspa-koti Stjärnhemissä Espoossa. Hän on opiskellut sosiaalikasvatustiedettä Saksassa. Gerd-Peter on tunnettu myös kirjailijana ja maahanmuuttajien integraation asiantuntijana, jonka motto on ”Det finns liv även bakom stängda dörrar” – suljettujen ovien takanakin on elämää.

Metti Löfberg  on oikeudenmukaisuutta, yhdenvertaisuutta ja salmiakkia rakastava haaveilija. Hän työskenteli 2016 Tampereella Aspa-säätiössä Vertaisarvioinnin koordinaattorina. Vapaan kirjoittajan motto on: ”Kirjoita siitä, mistä et uskalla. Kirjoita niin, että sattuu”.

Anni Mannelin opiskelee informaatiotutkimusta Oulun yliopistossa. Hän toimii Aspa-säätiön vertaisarvioitsijana Oulussa, johtaa sähköpyörätuolisalibandyjoukkuetta ja vaikuttaa monissa järjestöissä. Blogimotokseen Anni kiteyttää: ”Elämä on.”

Raija Mansikkamäki on koulutukseltaan sosiaalityöntekijä ja  toimi kevääseen 2016 kehittämispäällikkönä Aspa-säätiössä. Hänellä on lähes 40 vuoden työkokemus sosiaalityöstä kunnissa ja järjestöissä. Asiakkaan osallisuus ja oikeudet ovat hänelle tärkeitä. Raijan blogimotto kuuluu ”Näin on näreet!”

Olli Nordberg  tekee päivätyönsä Kynnys ry:n aluesihteerinä Turussa. Hän on perheellinen mies, jonka rakkaus on kuljettanut Vihdistä Turkuun. Perheeseen kuuluu vaimo ja kolme kotoa jo pois muuttanutta lasta. Olli harrastaa monenlaisia kulttuuririentoja, penkkiurheilua, tyttären koirien hoitoa ja maailman menon tarkkailua.

Jaana Nordlund asuu aviomiehensä kanssa Vanhassa-Ulvilassa. Jaana toimii Aspa-säätiön vertaisarvioitsijana ja haastattelee asukkaita eri asumisyksiköissä. Hän vaikuttaa aktiivisesti Me Itse ry:ssä. Jaana valittiin mm. Me Itse ry:n johtoryhmään vuosiksi 2017–2019.

Merja Peri on sairaanhoitaja, joka toimii palveluvastaavana Sauvon ja Liedon Aspa-kodeissa. Vapaa-ajalla hän harrastaa muun muassa vapaaehtoistoimintaa ja kirjoittamista, ja on julkaissut kirjasen Ikäihmisten kertomaa.

Jyrki Pinomaa oli Aspa-säätiön toimitusjohtaja 2014 -2017. Hän on tunnettu myös omaisaktivistina, jonka neljästä aikuisesta lapsesta kaksi on monivammaisia, nyt jo omillaan asuvia nuoria miehiä. Jyrki on eettisyyttä korostava ekonomi, jonka blogimotto on ”Uusi päivä kaiken muuttaa voi”.

Vesa Salmi , FM, psykiatrinen sairaanhoitaja ja työnohjaaja,  työskentelee erityisasiantuntijana sosiaali- ja terveysjärjestöjen kattojärjestössä SOSTEssa. Hän on työskennellyt aiemmin mm. psykiatriassa ja mielenterveyskuntoutujien asumispalveluissa, sekä työnohjaajana ja työyhteisökehittäjänä. Vesa on myös sivutoiminen säveltäjä-sanoittaja-muusikko ja harrastajateatteriaktiivi. Vesan kirjoittajamotto on ”Eläin elää, ihminen ihmettelee”.

Tom Stenman on Keski-Pohjanmaan kokemustutkijat ry:n jäsen, jolla on kymmenen vuoden ura koulutettuna kokemustutkijana.

Mervi Valta työskentelee projekti-insinöörinä Aspa-säätiössä. Hän on esteettömyysasiantuntijoiden ykkösliigassa. Ihmisen kokoinen insinööri, jonka blogimotto on ”Eläköön ihminen!”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s